Борис Джонсън каза в четвъртък, че ще му бъде много трудно

...
Борис Джонсън каза в четвъртък, че ще му бъде много трудно
Коментари Харесай

Бо Джонсън противник на новото споразумение с ЕС

Борис Джонсън сподели в четвъртък, че ще му бъде доста мъчно да гласоподава за новото съглашение за търговията със Северна Ирландия след Брекзит, заявявайки че актуалният министър председател Риши Сунак е разрешил на Европейския съюз да резервира прекалено много власт, цитира думите му Ройтерс.

В тирада на срещата на върха за световната мека мощ през 2023 година Джонсън наруши мълчанието си относно новото съглашение, което министър-председателят Сунак дефинира като историческо - такова, което разрешава на Англия да преодолее разногласията за Брекзит, които усложниха връзките сред Лондон и Брюксел.

Джонсън сподели, че може да разбере, че хората желаят да продължат напред, но възрази, че Брекзит си коства да се направи единствено в случай че Англия коренно промени стопанската система си и компромисна договорка за търговията в Северна Ирландия ще остави на Европейски Съюз " прекомерно огромен надзор ".

" Ще ми бъде доста мъчно да гласоподавам за нещо сходно, тъй като имам вяра, че трябваше да създадем нещо друго ", сподели Джонсън.

" Но... би трябвало да сме наясно какво в действителност се случва тук. Не става дума за това, че Обединеното кралство си връща контрола... Това е Европейски Съюз, който е неотстъпчив да ни разреши да вършим каквото желаеме в нашата лична страна. Не посредством нашите закони, само че по техните. "

Британската лира падна по отношение на щатския $ и еврото след мненията на Джонсън, увеличавайки загубите от по-рано денем.

Джонсън, чиито съдружници упрекват Сунак, че му е оказал помощ да го смъкна от поста министър-председател, сподели обаче, че се надява най-голямата юнионистка партия в провинцията да може да се помири с предлагането, с цел да може да се върне в локалния парламент в Ълстър.

Джонсън, който беше свален от власт през юли предходната година, повтори аргумента си, че английското държавно управление би трябвало да се придържа към внесения от него законопроект, който на практика унищожава по този начин наречения протокол за Северна Ирландия, който в този момент е предоговорен от Сунак, с цел да стане " Уиндзорската рамка ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР